Home » Tips » Zo maak je de perfecte F1 24 sim racing set-up

Zo maak je de perfecte F1 24 sim racing set-up

Wil jij jouw F1 24 ervaring compleet maken? Wij helpen je op weg om de perfecte sim racing set-up samen te stellen voor de nieuwe Formule 1 game van Fanatec.

Mika de Bruijn

Geschreven door Mika

Liefhebber & Product specialist

F1 24 is de officiële game van het 2024 FIA Formula 1 World Championship. Met de vernieuwde Carrière modus kruip je in de huid van je favoriete Formule 1 coureurs van de 2024 grid, opkomende concurrenten uit de wereld van Formule 2, of legendarische coureurs uit het verleden. Met deze tips is jouw set-up straks helemaal klaar voor de nieuwe F1 24.

Het belangrijkste: Een racestuur

Alles begint bij een goed racestuur. Hiermee ervaar je de game op een compleet nieuwe manier. Met de force-feedback techniek van vrijwel alle racesturen op de markt voel je de krachten van je raceauto als je door de bochten van Monaco scheurt! Naast de immersie bied een racestuur ook andere voordelen. Ten opzichte van een game-controller kan je met een racestuur de Formule 1 auto’s precies sturen naar waar jij ‘m hebben wilt. Deze precisie samen met de force feedback zorgt er voor dat je rondetijden snel zullen verbeteren, en na korte tijd zal meevechten om ronde records over de hele wereld!

Een goede pedalen-set

Ook gasgeven en remmen is erg belangrijk bij het behalen van snelle rondetijden. Er zijn verschillende soorten pedalen beschikbaar. Hierbij speelt het type sensor en soort mechanisme een grote rol in jouw keuze, maar ook in de prijs. Tegenwoordig is de zogeheten loadcell pedaal een must-have voor jouw sim racing set-up. Met een loadcell wordt niet op basis van de positie van de pedaal, maar op basis van de druk die wordt uitgeoefend de rem druk in de game bepaald. Dit geeft een veel realistischer gevoel, en zorgt voor veel betere remprestaties. Hieronder lichten we de beste pedalen uit voor elk budget.

Als kerst op de taart, een racestoel

Om het helemaal af te maken kan je natuurlijk investeren in een goede racestoel. Hiermee til je de immersie nog een tandje hoger. Daarnaast heb je ook meteen een goede basis om al je nieuwe apparatuur op te monteren! Zo’n direct-drive stuur is namelijk behoorlijk sterk. Een stevige racestoel is daarom wel zo fijn. Daarnaast kan de rem druk van een loadcell rem pedaal varieren van 40kg tot wel 120kg! Ook daarom is het belangrijk om een stevige basis te hebben.

%%notification_text%%

Klaar voor de start? Zoek nu de beste sim racing gear

Je wilt beginnen met sim racen? Top, wij helpen je graag verder! Bekijk en vergelijk de beste producten op Simsport.nl

Alles bekijken