Op vooraad! De Fanatec CSL DD en GT DD Pro zijn na lange tijd weer beschikbaar. Bekijk nu.

Racestoel kopen

Racestoel kopen voor je PS4, XBOX of PC? Bekijk het overzicht hieronder voor een aantal racestoelen die wij aanbevelen.

Wissen
Filteren
Sluiten
Filteren
Sorteren op:

Waarom een racestoel kopen?

Als je serieus bezig bent met gamen of simracen, is het kopen van een goede racestoel een must. Een racestoel biedt namelijk veel voordelen ten opzichte van een gewone bureaustoel of zelfs een gamingstoel. Zo zorgt een racestoel ervoor dat je in een comfortabele en ontspannen houding zit, wat belangrijk is voor een optimale prestatie. Bovendien kan een racestoel je ook helpen om beter presteren tijdens het racen, omdat je een stevig platform hebt om mee te remmen, en sturen.

Racestoel vergelijken op simsport

Voordat je een racestoel gaat kopen, is het belangrijk om te weten wat voor jou de belangrijkste eigenschappen zijn. Wil je bijvoorbeeld een racestoel met verstelbare rug- en zitsteun, zodat je de stoel naar jouw wensen kunt afstellen? Of zoek je een racestoel met ingebouwde speakers, zodat je helemaal op kunt gaan in het racen?

Waar moet je op letten bij het kopen van een racestoel?

Er zijn verschillende soorten racestoelen op de markt, dus het kan lastig zijn om de juiste te kiezen. Een goed advies is om te kijken naar de merken die bekend staan om hun kwaliteit. Merken zoals Playseat, Next Level Racing en Trak Racer zijn populair onder simracers en bieden allerlei verschillende modellen aan.

Afmetingen van de racestoel

Bekijk de maten van de racestoelen die je overweegt. De afmetingen van een racestoel zijn belangrijk, omdat je erin moet kunnen zitten zonder dat je je opgepropt voelt. Kijk daarom goed naar de afmetingen van de stoel en de verstelmogelijkheden, zodat je er zeker van bent dat de racestoel past bij jouw lichaamsbouw.

Bevestigingsmogelijkheden

Vergeet ook niet te kijken naar de bevestigingsmogelijkheden van de racestoel. Veel racestoelen zijn ontworpen om een tal van racesturen te kunnen monteren. Racesturen van Fanatec, Thrustmaster of Logitech worden vaak standaard ondersteund. Soms kan je echter meer dan alleen een racestuur willen monteren. Heb je bijvoorbeeld load-cel pedalen? Dan heb je een sterker frame nodig om de extra druk te kunnen weerstaan.

Tot slot is het ook belangrijk om te kijken naar de prijs van de racestoel. Racestoelen kunnen behoorlijk in prijs variëren, dus het is verstandig om je budget te bepalen voordat je gaat winkelen. Zoek een racestoel die aan jouw wensen voldoet en die binnen jouw budget past, maar vaak is het slim om direct te investeren in een goede racestoel. Een racestoel is relatief tijdloos, en als je eenmaal een goede hebt heb je niet snel een nieuwe nodig.

Installeren en afstellen van de racestoel

Als je eenmaal een racestoel hebt gekocht, is het belangrijk om hem goed te installeren en af te stellen. Dit zorgt ervoor dat je optimaal kunt profiteren van alle voordelen die een racestoel te bieden heeft. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de racestoel op de juiste hoogte staat, zodat je gemakkelijk bij het stuur en de pedalen kunt. Zet de stoel ook op de juiste afstand van het stuur, zodat je er comfortabel in kunt zitten en goed kunt sturen.

Verstel ook de rug- en zitsteun van de racestoel, zodat je in een comfortabele houding kunt zitten. Probeer verschillende standen uit en kijk wat het beste bij jouw lichaamsbouw past. Zo kun je ervoor zorgen dat je urenlang comfortabel en ontspannen kunt racen.

Als je de racestoel hebt afgesteld en geïnstalleerd, is het tijd om te gaan racen! Met een goede racestoel zul je merken dat je beter kunt remmen en sturen, en het belangrijkste: Meer immersie! Probeer verschillende racestoelen uit en kies degene die het beste bij jou past. Zo kun je het maximale uit je racestoel halen!