Fanatec

Home » Merken » Fanatec

Fanatec

Wil je gaan sim racen en heb je nog geen stuur, pedalen of andere accessoires? Fanatec heeft een breed assortiment aan producten. Een groot deel van de producten zijn met elkaar te combineren om zo een makkelijk te gebruiken ecosysteem te creëren met genoeg upgrade mogelijkheden.

Wissen
Filteren
Sluiten
Platform
Niveau
Merk
Filteren
39 resultaten
Sorteren
  • 1
  • 2

Over Fanatec

Fanatec, een merknaam van het bedrijf Endor AG., is een Duits bedrijf dat racesturen, pedalen en andere accessoires maakt voor je PC, XBOX of PlayStation. Het eerste bekende product van Fanatec was de legendarische joystick: “Game Commander” / “Alpha Twin” of de officiele “Command & Conquer Mission Controller” Trackball. Racesturen speelde uiteindelijk ook een grote rol om het duitse bedrijf op de kaart te zetten.

Na de lancering van het race spel “Le Mans” voor de PC, ontwikkelde Fanatec hun eerste officieel gelicentieerd stuur voor de PlayStation, de “Speedster 2”. Het stuur werd zelfs door PlayStation zelf gebruikt in hun marketing materiaal voor het spel. Dit was tevens Fanatec’s eerste echt succesvolle product.

Na hun succes met PlayStation zijn ze verder gegaan met het ontwikkelen van een stuur voor de Xbox. De door Fanatec gemaakte “Porsche 911 Turbo S” en “Porsche 911 GT2” racesturen waren voor een lange tijd de enige racesturen die werkende Force Feedback ondersteunde op de Xbox. In 2011 wist Fanatec zelfs een deal te sluiten met Forza Motorsport; toen en nog steeds één van de meest gespeelde race games op de Xbox.

Naast een goede relatie met console en game ontwikkelaars bouwde Fanatec ook een goede relatie op met gerenommeerde autobouwers zoals Porsche, BMW en McLaren. Dit resulteerde in een meervoud aan officele replica racesturen die tot vandaag de dag nog te koop zijn. Het BMW M3 GT2 stuur was tevens het eerste racestuur dat een één op één replica was van een echt stuur dat gebruikt werd in echte rally kampioenschappen.

Sinds dien heeft Fanatec een breed assortiment aan sim racing producten dat elk jaar aan tienduizenden tevreden klanten wordt verkocht over de hele wereld.

De prijs/kwaliteit verhouding van Fanatec

Fanatec staat als sinds het begin bekend als een voorloper in technologie. Elk product dat Fanatec uitbrengt is realistischer, geavanceerder en van hogere kwaliteit als zijn voorganger.

Ook al worden de onderdelen van de producten van Fanatec in China geproduceerd, word een deel van de assemblage nog in Duitsland uitgevoerd. Daarnaast wordt elk onderdeel volledig in-house ontworpen en ontwikkeld door gekwalificeerde, duitse engineers en programmeurs.

Het Fanatec Ecosysteem

Fanatec is een échte one-stop shop. Wil je gaan sim racen en heb je nog geen stuur, pedalen of andere accessoires? Fanatec heeft een breed assortiment aan producten. Een groot deel van de producten zijn met elkaar te combineren om zo een makkelijk te gebruiken ecosysteem te creëren met genoeg upgrade mogelijkheden.

Fanatec deelt hun producten daarnaast ook op in verschillende series. Zo is de CSL serie gemaakt voor de beginners. Dit zijn producten van hoge kwaliteit, met minder uitgebreide functies. Ideaal voor beginners of mensen zonder groot budget. Heb je juist veel te besteden, of heb je een uitgebreid functiepakket nodig? Dan bied Fanatec de Podium series. Deze producten zijn van uitermate hoge kwaliteit en bieden geavanceerde functies voor professionals.

%%notification_text%%

Klaar voor de start? Zoek nu de beste sim racing gear

Je wilt beginnen met sim racen? Top, wij helpen je graag verder! Bekijk en vergelijk de beste producten op Simsport.nl

Alles bekijken