Racesturen

Home » Racesturen

Racestuur kopen

Racestuur kopen? Wij hebben de beste racesturen voor jouw sim racing avontuur al voor je uitgezocht.

Wissen
Filteren
Sluiten
Platform
Niveau
Merk
Filteren
46 resultaten
Sorteren
  • 1
  • 2
  • 3

Waar moet je op letten bij het kopen van een racestuur?

Ja… die vraag krijgen we vaker. Een simpel antwoord kunnen we je helaas niet geven. Om die vraag zo goed mogelijk te beantwoorden gaan we het over gaan we het even hebben over de belangrijke factor tijdens het uitkiezen van een racestuur.

Force feedback

Deze techniek is de brug tussen het racestuur en de simulator. Doormiddel van force feedback voel jij wat er met de auto gebeurt. Heb je overstuur, onderstuur of worden je banden te warm? Dat soort dingen kan je via je racestuur voelen doormiddel van force feedback. Deze techniek is dan ook cruciaal om sneller te worden op de baan. Je hebt force feedback in heel veel verschillende sterktes, detailniveau’s en technieken. Eén van de meestgebruikte technieken is met één of meerdere banden. Ook wel “belt-driven” genoemd. Deze techniek is goedkoop, kan hoge krachten aan en levert een relatief soepele rijervaring. Het probleem met zo’n systeem is alleen dat veel detail zoals de textuur van de weg, of subtiele hints dat de auto op het moment staat om uit te breken verloren gaan. Zo’n band dempt de motor namelijk nogal erg. Om dat probleem te omzeilen is “direct drive” in het leven geroepen, en sinds kort de nieuwe standaard, en een stuk goedkoper ten opzichte van een aantal jaar geleden. Zo aantrekkelijk zelfs, dat de meeste fabriekanten stoppen met het gebruiken van belt-driven systemen en volledig overgaan op direct drive. Wij adviseren dan ook om direct voor zo’n direct drive optie te gaan. Kies je hier voor, dan zul je waarschijnlijk veel minder snel, of zelfs helemaal niet willen upgraden in de toekomst. Dat is tevens nog pluspunt aan direct drive; minder bewegende delen. Dat betekend dat zo’n racestuur veel langer meegaat ten opzichte van een belt-driven racestuur.

Welk racestuur is het beste voor mij?

Nu je weet waar je op moet letten tijdens de aanschaf van een racestuur, kunnen we je wat advies gaan geven. Heb je een budget van onder de €1000 euro, dan is de Fanatec GT DD de beste keuze voor jou. Het is niet alleen een zeer betaalbaar racestuur, het is ook nog eens een enorm goed presterend racestuur. Veel mensen vinden de force feedback van de GT DD zelfs beter dan die van zijn grote broer, de Fanatec DD2. De DD2 heeft misschien wel 2x zo veel kracht, de details weet de GT DD toch nét iets beter over te brengen. Ligt je budget nou boven de €1000 euro, ga dan voor de Fanatec DD1 of DD2. Je hoeft dan nooit meer te upgraden, en kan elk stuur monteren die je maar wilt. Koop je de 5NM GT DD, dan zullen er wat details verloren gaan met een stuur van 3 of 4 kg gemonteerd. Welk stuur je wilt monteren op de basis maakt eigenlijk niet uit. Kijk eens wat je gaaf vind, en welke auto’s je graag rijd. Elk stuur van Fanatec is van hoge kwaliteit, en is te combineren met een racestuur van Fanatec.

Wat heb je naast een racestuur nog meer nodig?

Top, je hebt je racestuur uitgezocht. Je bent alleen nog niet klaar. Om een auto te rijden heb je ook nog pedalen nodig. 2, of 3 om precies te zijn. Heb je een lager budget, dan adviseren wij sowieso om te gaan voor een pedalenset van 2 pedalen, en die extra centen te stoppen in een beter racestuur. Wat wel belangrijk is en wat vaak onderschat wordt is de rem. Voor een uitgebreide uitleg van waar je op moet letten als je een pedalenset aanschaft, kan je een kijkje nemen op onze pagina over pedalen.

%%notification_text%%

Klaar voor de start? Zoek nu de beste sim racing gear

Je wilt beginnen met sim racen? Top, wij helpen je graag verder! Bekijk en vergelijk de beste producten op Simsport.nl

Alles bekijken