Home » Tips » Hoe configureer je een direct drive stuur in iRacing

Hoe configureer je een direct drive stuur in iRacing

Heb je een direct drive racestuur aangeschaft en wil je weten hoe je iRacing moet instellen voor een optimale werking? Wij leggen het je uit.

Mika de Bruijn

Geschreven door Mika

Liefhebber & Product specialist

Racesimulators vereisen een stuur en pedalen, in tegenstelling tot racegames die prima werken met een gamepad. iRacing is ontworpen rond een stuur en pedalen, en als je een andere invoermethode gebruikt, zoals toetsenbord en muis, gamepad, joystick enzovoort, heb je een slechte ervaring en heb je moeite om het racetempo te vinden.

De drie belangrijkste soorten stuurwielsystemen zijn tandwielaandrijving, riemaandrijving en directe aandrijving (DD). Een DD-systeem is het summum van stuurwielen in sim racing, vooral omdat het je feedback kan geven die dichter bij de realiteit ligt dan andere systemen, dus waar begin je met een DD-stuur op iRacing?

Wat maakt een direct drive racestuur zo uniek?

Een DD-wielensysteem bestaat uit een motor die op je simulator wordt gemonteerd en een stuurwiel dat op de direct-drive motor wordt gemonteerd. Deze motor is waar de magie gebeurt. Hij is uitzonderlijk krachtig en levert een zeer hoog koppel (draaikracht) dat vergelijkbaar is met de krachten die je voelt als je in een echte auto rijdt. De grote krachten zijn echter slechts een deel van de feedback. Het zijn de fijne details die de motor kan overbrengen, zoals een zachte aanraking van een stoeprand of een wiel dat een beetje op het gras ligt, waardoor je precies voelt wat de auto doet.

iRacing modelleert nauwkeurig de slijtage van de banden, de temperatuur van de banden, de grip op de baan enz. en een DD-wiel geeft deze informatie veel nauwkeuriger door aan de bestuurder dan een wiel met tandwielen of riemen. Versleten banden kunnen bijvoorbeeld overstuur veroorzaken en aangezien een DD-wiel in wezen geen vertraging heeft, kan de bestuurder dit overstuurmoment veel eerder voelen en corrigeren dan met andere wieltypes.

Aanbevolen instellingen voor een direct drive stuur in iRacing

iRacing moet goed worden ingesteld om het beste uit een direct drive stuur te halen. Gelukkig is het vrij eenvoudig en duurt het maar een paar minuten om een goede basis te krijgen:

  • De eerste stap na de installatie van de stuurprogramma’s en software van je stuur is iRacing opstarten en eenmaal in het spel naar “Opties” gaan.
  • Zorg ervoor dat de vakjes “Force Feedback inschakelen”, “Lineaire modus gebruiken” en “Kracht verminderen bij parkeren” zijn aangevinkt.
  • Sleep het schuifje “Wielkracht” naar de kracht die je wielbasis aankan. Ga naar de website van de fabrikant van uw wielbasis om deze waarde te bevestigen.
  • Wij raden aan de schuifregelaar “Max. kracht” in te stellen op halverwege als basis. Dit kan later worden aangepast als je een aantal ronden hebt gereden en hebt vastgesteld wat voor jou werkt.
  • De schuifjes “Demping” en “Min. kracht” moeten op 0 staan.

Aanbevolen direct drive racesturen voor iRacing

Er zijn veel merken direct drive wielsystemen te koop, variërend van relatief betaalbaar tot waanzinnig duur. Relatief betaalbaar is waar de meeste sim racers naar zullen kijken met de volgende twee als onze aanbevelingen:

%%notification_text%%

Klaar voor de start? Zoek nu de beste sim racing gear

Je wilt beginnen met sim racen? Top, wij helpen je graag verder! Bekijk en vergelijk de beste producten op Simsport.nl

Alles bekijken